overzicht

Gezoet Belgisch hardsteen

Een pilaarpet of pilaarafdekker maakt de poort als geheel echt af. Wanneer deze gemaakt is van gezoet Belgisch hardsteen maakt u gebruik van ideale eigenschappen en een mooie authentieke uitstraling. Dit materiaal wordt vaak gecombineerd met poorten die wat moderner mogen ogen.

Gezoet Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen dat gezoet is, heeft een natuurlijke en authentieke uitstraling. Het is een populaire materiaalsoort om pilaarpetten van te maken. Dit komt omdat gezoet Belgisch hardsteen goed te combineren is bij bijvoorbeeld gemetselde pilaren, maar ook bij gestucte pilaren. Over het algemeen past een dunnere pilaarpet (3cm dikte) goed bij een modernere poort. Bij een landelijke/klassiekere stijl is een wat dikkere pilaarpet mooi. Dan kunt u denken aan een dikte tussen de 5cm en 10cm.

Het verschil tussen geschuurd Belgisch hardsteen en gezoet Belgisch hardsteen is gekgenoeg dat gezoete steen met een fijnkorrelig middel nageschuurd is. Zoeten is dan ook de laatste fase van het schuurproces bij natuursteen. De oppervlakte van de steen wordt door zoeten donkerder en dieper van kleur en niet-glanzend.

Afhankelijk van de schuurschijf zijn er drie verschillende gradaties in glans mogelijk:

  • een geringe glans wordt “licht gezoet” genoemd
  • een matglans is “gezoet
  • een bijna hoogglans is “donker gezoet“.

Eigenschappen

  • Gezoet Belgisch hardsteen kan met veel stijlen gecombineer worden
  • Geszoet Belgisch hardstenen pilaarpetten zijn verkrijgbaar is veel verschillende diktes
  • Het gesteente is redelijk zacht, waardoor vele randbewerkingen mogelijk zijn
  • Hardsteen is een natuurproduct dat ‘leeft’, met vele fossielen en aderen
  • Het is niet kras- en vlekbestendig maar dat is voor ee pilaarpet niet zo erg

Geen streepvorming over uw pilaar

De pilaarpet is aan de onderzijde voorzien van een waterhol. Het waterhol zorgt ervoor dat de druppels van regen, gesmolten sneeuw en dauw niet over de pilaar naar beneden lopen. De druppels vallen enkele centimeters voor de pilaar al naar beneden vanwege een inkeping in de pilaarpet. Op deze manier voorkomen we streepvorming van regenwater op de pilaar en blijft deze lang mooi.

Andere opties pilaarpetten

Een pilaarpet kan heel bepalend zijn voor de uitstraling van uw poort. Daarom kijken we graag samen met u naar de opties en komen we tot een ontwerp dat naadloos aansluit bij wat u voor ogen heeft. Met name de materiaal, dikte, overstek en afwerkrand zijn aspecten om rekening mee te houden. Wij helpen u er graag bij. Andere materiaalsoorten we die graag toepassen zijn:

Geschuurd Belgisch hardsteen
Gezoet Belgisch hardsteen
Gefrijnd Belgisch hardsteen
Geborsteld RVS
Gecoat staal
Zink

Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom